Foto: REUTERS

Amazon kondigt ‘Lord of the Rings’ tv-serie aan

Vreugde in Midden-Aarde en ver daarbuiten. Internetgigant Amazon heeft officieel aangekondigd dat het de televisierechten van The Lord of the Rings gekocht heeft, en de fans gedurende meerdere seizoenen mee zal nemen ‘op een nieuwe, epische reis’.

Het gerucht voor een tv-serie hing al even in de lucht, en werd maandag officieel bevestigd. Maar hoewel de The Lord of the Rings tv-serie zich, net als alle films rond de verhalen van Tolkien, zal afspelen in Midden-Aarde, wordt het geen vervolg op de films. Volgens de persmededeling van Amazon zal het verhaal zich afspelen vóór The Fellowship of the Ring, het eerste deel van Tolkiens trilogie.

The Lord of the Rings is een cultureel fenomeen dat de verbeelding van generaties van fans geprikkeld heeft door literatuur en film’, klinkt het bij Sharon Tal Yguado, hoofd ‘Scripted Series’ bij Amazon Studios. ‘We zijn vereerd om te kunnen werken met de Tolkien Estate and Trust, HarperCollins en New Line voor deze spannende televisie-samenwerking. We kunnen niet wachten om de fans mee te nemen op een nieuwe epische reis door Midden-Aarde.’

Ook bij de Tolkien Estate and Trust, dat de nalatenschap van Tolkien en de rechten op diens verhalen beheert, is men positief. ‘We vinden het fantastisch dat Amazon, met zijn jarenlange betrokkenheid bij de literatuur, de thuis zal zijn voor de eerste televisiereeks van The Lord of the Rings.’

De serie zal exclusief te zien zijn op het streamingplatform van Amazon: Amazon Prime. In de mededeling wordt expliciet verteld dat de gesloten deal geldt voor meerdere seizoenen en een mogelijke spin-off. Met welke acteurs gewerkt zal worden, is nog niet duidelijk.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden