Foto: vrt
Tv-serie

Tweede seizoen voor ‘Beau Séjour’

Beau Séjour, de succesreeks geregisseerd door Nathalie Basteyns en Kaat Beels die begin dit jaar uitgezonden werd op Eén, krijgt een vervolg. Daarvoor ontvangen de makers en productiehuis De Mensen een subsidiebedrag van 25.000 euro aan ‘scenariosteun’ van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Beau Séjour is een tiendelige dramareeks over een vermoord meisje dat haar eigen moordzaak moet oplossen. Pas dan kan ze haar oude leven achter zich laten. Het hoofdpersonage Kato Hoeven werd vertolkt door Lynn Van Royen.

Wat de verhaallijn van het nieuwe ­seizoen precies wordt, of wanneer de reeks zal worden uitgezonden, is nog niet bekend.

De bijdrage van het Mediafonds van het VAF is opvallend. Het heeft niet de gewoonte om geld te geven aan vervolgreeksen.

Op Eén scoorde de reeks wekelijks 1,2 miljoen kijkers. Arte zond de serie uit in Duitsland en Frankrijk – in een ge­dubde versie. En ook Netflix was onder de indruk. Via het platform van de ­streamingdienst kan het programma over ­zowat de hele wereld bekeken worden.

In het nieuws