Foto: REUTERS

Netflix breekt volledig met Kevin Spacey en schrapt film

Netflix breekt alle banden met acteur Kevin Spacey, nu er steeds meer verhalen opduiken over ongewenste intimiteiten door de ster van 'House of Cards'.

'Netflix wil niet betrokken zijn bij een volgende productie van House of Cards waaraan Spacey deelneemt', verklaarde een woordvoerder van het bedrijf. Kevin Spaceyvertolkte met het personage ‘Frank Underwood’ de hoofdrol in de populaire televisieserie. 'We gaan blijven samenwerken met MRC (productiebedrijf Media Rights Capital) om te kijken hoe het verder moet met de show', aldus Netflix.

De streaminggigant zegt ook zijn medewerking op aan de film Gore, over de schrijver Gore Vidal waar Spacey in meespeelt en mee produceert. De opnames van de film zijn al achter de rug, hij zou normaal volgend jaar in de zalen komen.

Eerder deze week kondigde Netflix al aan dat het de opnames van House of Cards voor onbepaalde tijd had stilgelegd. Het zesde seizoen zou ook meteen het laatste zijn van de populaire reeks. Zowel een productieassistent als enkele leden van de opnameploeg zouden Spacey beschuldigd hebben van ongewenst seksueel gedrag.

The ranch

De streamingdienst neemt voorlopig geen maatregelen in verband met Danny Masterson, de laatste Hollywoodfiguur die van zijn voetstuk lijkt te gaan vallen. Masterson vertolkt een van de hoofdrollen in de Netflix-serie The ranch, waarvan momenteel het vijfde seizoen wordt opgenomen.

Zeker vier vrouwen beschuldigen de acteur van verkrachting en hebben een verklaring aan de politie van Los Angeles afgelegd. Masterson ontkent alle aantijgingen en werd nog niet officieel in beschuldiging gesteld. De 41-jarige acteur werd in de televisiewereld vooral bekend als Steven Hyde in That 70s show.

Bron: Belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen