Foto: Photo News

Kevin Spacey wil in behandeling na beschuldigingen

De acteur van de populaire Netflix-serie 'House of Cards' gaat in behandeling na aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag. De acteur Anthony Rapp was de eerste die Spacey beschuldigde van aanranding. Nadien volgden nog enkele getuigenissen.

‘Kevin Spacey neemt de tijd om de juiste behandeling te zoeken’, laat een vertegenwoordiger van de acteur weten. Meer informatie is voorlopig niet beschikbaar.

Aanranding

Kevin Spacey zou als twintiger geprobeerd hebben om de toen veertienjarige Anthony Rapp - onder meer bekend uit Star Trek: Discovery - aan te randen. In een uitgebreid interview met Buzzfeed vertelt Rapp gedetailleerd over het voorval uit 1986.

Kevin Spacey reageerde op de beschuldigingen. Hij bood Rapp meteen zijn excuses aan in een uitgebreide tweet.

Rapp is niet de enige die Spacey aanklaagt. Ook Mexicaanse acteur Roberto Cavazos beschuldigt Spacey van ‘meerdere onaangename ontmoetingen’. Amerikaanse cineast Tony Montana zei dat hij door de acteur in het kruis getast werd in 2003 in een bar in Los Angeles. En een Britse man zei dat Kevin Spacey hem zijn geslachtsdelen toonde toen hij in 2010 in een hotel in West Sussex werkte, en dat de acteur de 19-jarige ertoe trachtte te overhalen ze aan te raken.

Als gevolg van de aantijgingen werden de opnames van House of Cards opgeschort.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden