Foto: AFP

Nieuwe getuigenissen tegen Kevin Spacey, ook Dustin Hoffman beschuldigd

Er komen nieuwe getuigenissen naar boven van jonge mannen over ongewenste intimiteiten door Hollywood-ster Kevin Spacey. Ook acteur Dustin Hoffman en regisseur Brett Ratner worden genoemd in een reeks schandalen.

De Mexicaanse acteur Roberto Cavazos spreekt over ‘meerdere onaangename ontmoetingen’ met de acteur van House of Cards. Op zijn Facebookpagina beweert hij dat zijn ontmoetingen met Spacey op de rand van ongewenste seksuele intimiteiten waren.

De Mexicaanse acteur zegt dat hij Spacey kende toen die artistiek directeur was van het Old Vic Theatre in Londen, tussen 2004 en 2015. ‘We zijn met velen die iets aan de hand hadden met Kevin Spacey’, aldus Cavazos. ‘Zolang je een man en jonger dan 30 jaar was, voelde mijnheer Spacey zich vrij om je aan te raken.’

Spacey, die twee Oscars won, werd eerder door acteur Anthony Rapp (46) beschuldigd van poging tot seksuele aanranding toen Rapp 14 jaar oud was. De 58-jarige filmster excuseerde zich hiervoor in een bericht op Twitter.

De BBC meldde dat er nog meer beschuldigingen naar boven kwamen. Zo zei de Amerikaanse cineast Tony Montana dat hij door de acteur in het kruis getast werd in 2003 in een bar in Los Angeles. Daar had Montana naar eigen zeggen zes maanden lang posttraumatische stress van.

Een Britse man zei dat Kevin Spacey hem zijn geslachtsdelen toonde toen hij in 2010 in een hotel in West Sussex werkte, en dat de acteur de 19-jarige ertoe trachtte te overhalen ze aan te raken.

Eerder deze week raakte al bekend dat Netflix de opnames van het zesde seizoen van House of Cards stopzet naar aanleiding van de beschuldigingen.

Dustin Hoffman beschuldigd van aanranding

In de nasleep van de Weinstein-affaire blijven de nieuwe beschuldigingen elkaar opvolgen. Acteur Dustin Hoffman en regisseur Brett Ratner zijn de jongste grote namen in een reeks schandalen.

Hollywoodlegende Dustin Hoffman zou in 1985, tijdens de opnames van een tv-versie van 'Death of a salesman', een zeventienjarige stagiaire hebben lastiggevallen. Hij zou haar hebben gevraagd om een voetmassage en daarbij haar achterwerk hebben vastgegrepen. Hij maakte ook onophoudelijk seksuele toespelingen. 

Dustin Hoffman heeft zijn verontschuldigingen aangeboden en zegt dat het voorval niet reflecteert wie hij is. 

Nog een grote naam, regisseur Brett Ratner, wordt in de LA Times aangeklaagd door zes vrouwen, onder wie model Natasha Henstridge. Hij zou haar tot orale seks hebben gedwongen. Ratner ontkent.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen