Foto: AFP

Netflix legt opnames zesde seizoen ‘House of Cards’ stil

Netflix heeft de opnames van het zesde seizoen van de populaire politieke tv-reeks ‘House of Cards’ stilgelegd voor onbepaalde duur. Hoofdrolspeler Kevin Spacey wordt beschuldigd van aanranding.

Dat melden verschillende Amerikaanse media. Maandag raakte al bekend dat het zesde seizoen het laatste zou worden.

‘MRC en Netflix hebben beslist de productie van het zesde seizoen van ‘House of Cards’ op te schorten, tot nader order, om ons de tijd te geven de huidige toestand te onderzoeken en elke bezorgdheid van onze cast en crew te beantwoorden’, zo citeren verschillende media uit een statement van de producenten van de reeks. Eerder werd al aangekondigd dat de zesde seizoen van 'House of Cards' het laatste zou zijn, nu worden de opnames dus opgeschort. 

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey (58) verontschuldigde  zich maandag uitgebreid op sociale media voor de aanranding van Anthony Rapp, toen die nog minderjarig was. Afgelopen weekend had Rapp in een uitgebreid interview met Buzzfeed alles over het voorval uit 1986 uit de doeken gedaan. ‘Als ik me gedragen heb zoals hij beschrijft, dan ben ik hem mijn diepste verontschuldigingen verschuldigd’, aldus Spacey.


Intussen hebben ook de organisatoren van de internationale Emmy Awards, waarmee de beste internationale tv-producties bekroond worden, bekendgemaakt dat Spacey op 20 november in New York dan toch geen ere-award zal krijgen.

Spacey had normaal gezien de International Emmy Founders Award in ontvangst mogen nemen. Daarmee worden personen gehuldigd voor hun bijdrage aan 'de kwaliteit van wereldwijde tv-producties'. Maar de organisatoren van dat evenement hebben via Twitter laten weten dat de prijs 'in het licht van de recente gebeurtenissen' wordt ingetrokken.

 

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen