Foto: rr

Verdachte in zaak Brugse meisjesbende naar halfopen instelling

Een minderjarig meisje uit Brugge is door de jeugdrechter in een halfopen instelling geplaatst op verdenking van belaging en opzettelijke slagen en verwondingen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het onderzoek naar andere mogelijke verdachten loopt nog.

Het meisje dat vanochtend werd gearresteerd, zou te zien zijn in de gewelddadige filmpjes die de meisjesbende ‘Zehbi's’ op Instagram heeft geplaatst. Het parket bevestigt dat er al een tijdje een onderzoek loopt naar slagen, afpersing en kleine diefstallen gepleegd door minderjarige meisjes. In dat onderzoek kon ondertussen een verdachte geïdentificeerd worden.

De afgelopen weken maakte een meisjesbende de stationsbuurt in Brugge onveilig door er leeftijdsgenoten aan te vallen. Vorige week nog probeerde de bende een 15-jarige op de sporen te duwen. Dat mislukte, maar het meisje was volgens haar vader zo aangedaan van het incident dat ze zelf uit het leven probeerde te stappen. Nadat slachtoffers worden geschopt, geduwd of vernederd, verschijnen de filmpjes telkens op de sociale netwerksite Instagram.

Vier van de zes jonge bendeleden zaten een tijdje geleden in het tweede en derde middelbaar in het Koninklijk Technisch Atheneum, op een boogscheut van het station. Twee van hen zijn buitengezet, twee andere preventief geschorst. Pedagogisch directeur Petra De Schepper zit met de handen in het haar. Ze verzet uurroosters van mogelijke slachtoffers en sommige leerlingen worden begeleid naar de bushalte of tot op het perron.

Stille observatie

Brugs burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) heeft slechts weet van één incident. Hij wil zo snel mogelijk een gesprek met de directrice van het Koninklijk Technisch Atheneum.

'We hebben sinds de vorige filmpjes (met een jongensbende, die in september jongeren afranselde in Oostende, red.) een stille observatie opgezet in de buurt van het station, zodat we dergelijke fenomenen snel kunnen aanpakken', voegde de burgemeester nog toe.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden