Foto: Joren De Weerdt
Eén deelnemer gereanimeerd door alerte wandelaarster

8.582 deelnemers bereiken eindstreep Dodentocht

De 48ste Dodentocht zit erop. 8.582 deelnemers hebben de finish gehaald. 5.370 van de 13.952 ingeschrevenen haalden de eindstreep niet. Een van de deelnemers is tijdens het wandelen in elkaar gezakt. De 61-jarige man dankt zijn leven wellicht aan het ingrijpen van een deelneemster die in zijn buurt liep. Zij startte meteen de reanimatie.

Dat meldt de organisatie zaterdagavond in een persbericht. Onder de deelnemers vormden de Belgen met bijna 12.000 de hoofdmoot. De Duitsers staan met 960 op de tweede plaats en de Nederlanders met 718 deelnemers op de derde. Verder waren er wandelaars uit Zuid-Korea, Rusland, Sri Lanka en de Verenigde Staten.Rond 7 uur zaterdagmorgen, elf uur nadat de Dodentocht van start was gegaan, ging de eerste groep van 28 lopers al over de eindmeet. Uiteindelijk haalden dus 8.582 deelnemers voor 21.00 uur de finish. 'Het Rode Kruis heeft het relatief rustig gehad met verzorgingen. Er waren de alomtegenwoordige blaren door het natte weer deze nacht en ochtend, een paar mensen moesten naar het ziekenhuis vanwege flauwtes en spijtig genoeg moest er ook een wandelaar gereanimeerd worden', zegt Thomas D'Hondt van de organisatie.

Een van de wandelaars in de buurt had meteen door dat er iets mis was met hem en startte de reanimatie. Dat de vrouw, die jaren bij de spoeddiensten werkte, zo snel startte met de reanimatie, heeft wellicht het leven van de man gered.De wandelaar is na de reanimatie met een ziekenwagen weggebracht. Het slachtoffer is bij bewustzijn en opnieuw aanspreekbaar, maar moest nog in het ziekenhuis blijven voor bijkomend onderzoek.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden