Foto: caviar

Eén presenteert het najaar: uitkijken naar Tabula Rasa

De laatste week van augustus trapt Eén zijn najaar af. De cijfers van het voorbije seizoen zijn goed en de zender is tevreden over hoe de zaken lopen. Dus legt de zender geen grote strategische wijzigingen op het presenteerblaadje, maar wel zes nieuwe programma’s. Wij kijken alvast reikhalzend uit naar Tabula Rasa. Met die serie, geschreven door Malin-Sarah Gozin (van Clan) en Veerle Baetens (die ook de hoofdrol speelt), heeft Eén de ambitie om Vlaamse fictie over zijn grenzen te duwen. Met een mengeling van horror, thriller en detective.

TABULA RASA

In de psychologische thriller Tabula rasa is Mie D’Haeze, een jonge vrouw die kampt met geheugenverlies, de enige sleutel in de mysterieuze verdwijningszaak van Thomas De Geest. Om De Geest terug te vinden, moet Mie haar weg zoeken in het raadselachtige doolhof van haar hoofd.

Malin-Sarah Gozin ontwikkelde het idee voor de reeks samen met Veerle Baetens. De regie is in handen van Jonas Govaerts en Kaat Beels. De reeks kan rekenen op een cast met onder andere Stijn Van Opstal, Natali Broods, Peter Van den Begin, Gene Bervoets, Jeroen Perceval en Hilde Van Mieghem.

TYTGAT CHOCOLAT

De reeks is niet alleen een romcom, maar ook een roadmovie. Jasper Vloemans werkt als inpakker bij het chocoladebedrijf Tytgat Chocolat en wordt verliefd op zijn collega Tina, een meisje van Kosovaarse afkomst. Wanneer Tina plots uitgewezen wordt naar haar land van herkomst, blijft Jasper met een gebroken hart achter.

De hoofdrollen worden vertolkt door Jelle Palmaerts, Jan Goris, Jason Van Laere, Gert Wellens en Peter Janssens van Theater STAP, een theatergezelschap dat werkt met een vast ensemble van professionele acteurs met een mentale handicap. Voorts spelen Wim Opbrouck, Frank Focketyn, Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Mira Bryssinck, Mieke De Groote, Jan Decleir en Flor Decleir mee.

DE HELDEN VAN ARNOUT

In zijn nieuwe programma De helden van Arnout treedt Arnout Hauben in de voetsporen van vergeten Belgen die ooit het grote avontuur hebben opgezocht. Zijn leidraad: hun dagboeken en brieven van toen. Op al zijn tochten praat hij met passanten, omwonenden en bevoorrechte getuigen.

BARGOENS

Bargoens is een achtdelige docuserie, een rollercoaster aan levensverhalen. Alain Hubert vecht voor zijn poolbasis, Pieter Aspe tegen zijn verdriet. Intrigerende figuren met een uniek verhaal. Uit totaal verschillende werelden bovendien, maar tegelijk delen ze een gemeenschappelijke inzet: ze vechten. Tegen vooroordelen, tegen zichzelf, tegen een ogenschijnlijk onoverwinnelijke vijand.

HET GEZIN

Voor de docureeks Het gezin laten acht Vlaamse gezinnen ons meekijken in hun leven en huis. Het zijn stuk voor stuk gewone families, maar voor elk van hen breekt er een bijzondere periode aan. Een speciaal ontwikkeld camerasysteem in hun woning en auto legde maandenlang de kleine en grote momenten vast, zonder dat hun dagelijkse leven erdoor beïnvloed werd.

VOOR DE LEEUWEN

Wie treedt in de voetsporen van Urbanus en Bart De Pauw? Wie bezorgt Maaike Cafmeyer en Sven De Ridder buikpijn van het lachen? En aan wie schenken Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof hun persoonlijke comedy-award? Een nieuwe generatie humortalent wordt voor de leeuwen gegooid. Uit een grote auditieronde wordt een groep van acht onbekende, muzikale, getalenteerde en vooral grappige mensen gekozen.

Die acht krijgen elke week de opdracht een nieuwe show in elkaar te steken. Sketches, een lied, grappige video’s… alles kan en mag, zolang ze iedereen aan het lachen brengen.

In het nieuws