Foto: REUTERS

Cosby gaat lezingen geven over seksueel misbruik

Bill Cosby wil tijdens enkele lezingen jongeren waarschuwen voor de gevaren van grensoverschrijdend gedrag. ‘Het lijkt op een poging om zijn proces te beïnvloeden.’

Het proces tegen Bill Cosby is eerder deze week nietig verklaard omdat de jury niet tot een conclusie kon komen. Dat wil niet zeggen dat de 79 jarige Cosby nu op beide oren kan slapen. De openbaar aanklager is vast van plan om een nieuw proces te vragen.

De komiek blijft intussen niet bij de pakken zitten. Tijdens de zomer gaat hij enkele lezingen houden over het rechtssysteem en om jongeren te waarschuwen voor de risico’s van seksuele beschuldigingen.

‘Het kan elke jongere overkomen’, legt Cosby’s woordvoerder uit. ‘Ze moeten weten wat ze te wachten staat als ze feesten en dingen doen die ze eigenlijk niet zouden mogen doen. Het overkomt ook getrouwde mannen.’

‘Het systeem is aan het veranderen’, zegt hij ook. ‘Alles kan tegenwoordig gezien worden als seksueel misbruik.’

Een advocaat die 33 vrouwen vertegenwoordigt die Bill Cosby van misbruik beschuldigingen ziet de lezingen als een poging om de rechtspraak te beïnvloeden.

Het proces draait rond een klacht van Andrea Constand. Zij beschuldigt Cosby ervan dat hij haar in 2004 pillen had gegeven en dan aangerand had. Dat zou hij jarenlang ook met andere vrouwen gedaan hebben.

Zijn advocaten ontkenden niet dat hij seksueel contact had gehad met Constand, maar beweerden dat zij daarmee had ingestemd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden