Foto: AP

Barbies Ken wordt dikker en krijgt een dotje

Ken, het vriendje van de pop Barbie, krijgt een make-over. Er komen 15 verschillende versies van Ken aan.

Barbies vriendje Ken is dikker geworden. Al is ‘dik’ relatief. Ken heeft een bredere torso en stevigere bovenarmen, maar obees kan je hem nog niet bepaald noemen.

De stevigere Ken maakt deel uit van een complete make-over van het speelgoed. Voortaan zullen er vijftien varianten beschikbaar zijn. Die hebben een verschillende lichaamsbouw (slank, klassiek of het ‘dikkere’ broad), maar ook is er een heel gamma aan verschillende huidskleuren en kapsels. Zo ligt er binnenkort ook een Ken met een hip dotje in de rekken.

Met de make-over wil Mattel de verkoop van de iconische speelgoedlijn weer aanzwengelen. Die heeft hard te lijden onder concurrentie van speelgoed dat gelinkt is aan een media-franchises. Denk maar aan speelgoed rond Disney’s tekenfilm Frozen. Maar ook elektronisch speelgoed, smartphones en tablets houden kinderen alsmaar vaker bezig, ten nadele van de klassieke Barbiepop.

Daarom kwam Mattel vorig jaar ook al met een upgrade van Barbie zelf. Er kwamen realistischere Barbies op de markt: kleiner, dikker, en met veel keuze uit huidskleuren en haartypes. Het werkte: de verkoop van Barbiepoppen ging met 7 procent omhoog. Het is wel de vraag of de remake van Ken hetzelfde effect zal hebben, want volgens Mattel heeft het gemiddelde meisje één Ken per zeven Barbies.

Het afgelopen jaar boekte Mattel 972 miljoen dollar omzet met de Barbie-lijn. Dat is 18 procent van het totaal.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen