Foto: Photo News

Grote overname in Europese autoverhuurmarkt

Het Franse autoverhuurbedrijf Europcar, ook actief in België, neemt zijn Spaanse rivaal Goldcar over.

Het Franse autoverhuurbedrijf Europcar Group, tevens bekend als wielersponsor, breidt verder uit. Vanochtend raakte bekend dat de Franse groep een overeenkomst heeft gesloten met Investindustrial voor de overname van zijn Spaanse rivaal Goldcar, de grootste low-buget autoverhuurder van Europa.

Goldcar, dat een omzet van 240 miljoen draait, is met name actief in Spanje en Portugal, in het lage-kostensegment. Dankzij de overname hoopt Europcar de omzet in dat nichesegment op te trekken tot 500 miljoen euro per jaar. Om de overname te financieren zal Europcar wellicht een kapitaalverhoging van 10 procent doorvoeren via de uitgifte van nieuwe aandelen.

Europcar, dat ook in België actief is en in 2016 een gemiddelde vloot van 214.000 auto’s had, versterkt met de overname zijn positie in Zuid-Europa en in het lage-kostensegment. De overname sluit aan bij de eerdere acquisitie van de Duitse low-budget autoverhuurder Buchbinder, in mei.

Bij autoverhuurbedrijven Europcar kan je niet alleen een auto delen, maar ook een huurwagen of auto met chauffeur bestellen. De overnameprijs bedraagt 550 miljoen euro. De overname moet nog goed worden gekeurd door mededingingsautoriteiten en zal naar verwachting in de tweede helft van 2017 afgerond worden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen