Ariana Grande plant benefiet in Manchester

De Amerikaanse popster Ariana Grande zal terugkeren naar de stad waar na afloop van haar concert tientallen doden en gewonden vielen.

Ariana Grande plant benefiet in Manchester
Ariana Grande. Foto: EPA

Ariana Grande schreef vrijdag op Facebook een open brief over de aanslag die begin deze week in Manchester het leven kostte aan 22 mensen, en nog eens tientallen anderen verwondde. Dat gebeurde vlak nadat zij in de Manchester Arena een concert had afgerond. Veel slachtoffers waren dus minderjarig.

‘Mijn hart en mijn gedachten zijn bij de slachtoffers’, schrijft de Amerikaanse popster. ‘Ik kan niks doen om jullie pijn weg te nemen, maar ik steek mijn hand uit naar jullie en ik wil helpen op elke manier die ik kan.’ Want Grande dacht een hele week lang aan haar Britse fans, en ze zegt enorm trots te zijn op hoe zij met de tragische gebeurtenissen zijn omgegaan.

‘Het medeleven, de vriendschap en het gevoel van eenheid die jullie elkaar getoond hebben, is het complete tegenovergestelde van wat maandag gebeurde. We zullen nooit kunnen begrijpen waarom mensen dat doen, maar we mogen niet terugschrikken. We mogen hen geen verdeeldheid laten zaaien. We mogen de haat niet laten winnen’

Daarom plant Grande terug te keren naar de ‘ongelofelijk dappere stad’. Ze wil er tijd doorbrengen met haar fans en een benefietconcert organiseren. ‘We moeten samenkomen, elkaar helpen, liefde verspreiden, zingen en een genereuzer leven leiden.’

Wanneer het benefiet zal doorgaan, kon ze nog niet zeggen, maar Grande zegt onder meer dat ze voor het einde van het jaar zeker opnieuw fans wil zien, horen en opvrolijken, ‘zoals zij dat ook met mij doen’.

Bron: Reuters