Gekaapt Instagram-profiel Tiany Kiriloff opnieuw online

Fashionista Tiany Kiriloff slaakte vorige week een noodkreet nadat haar Instagram-account was gekaapt. Maar het technologiebedrijf was de cybercriminelen te snel af en sinds dit weekend is haar account opnieuw in de lucht, inclusief de duizenden volgers en foto’s.

Van 191.000 volgers naar amper vijftien en alle vijfduizend (mode)foto’s kwijt. Afgelopen dinsdag moest Tiany Kiriloff vaststellen hoe cybercriminelen haar Instagram-account hadden gekraakt en leeggehaald.

‘Er zijn ergere dingen dan een Instagram-account die niet werkt’, zei Kiriloff na het incident. ‘Maar het is voor ons een belangrijke extensie van wat we doen. De modebedrijven rekenen op de publiciteit die wij verzorgen. Hoe sneller het opgelost geraakt, hoe beter.'

Maar na vier dagen wachten kan ze opnieuw al haar belevenissen delen op Instagram. Het bedrijf is erin geslaagd een back-up van de account te activeren en online te zetten, waardoor het lijkt of er niets gebeurd is. En Kiriloff de foto's van haar laatste perstrip kon delen.

De podcasts van De Standaard