Foto: Isopix

Ben Affleck: 'Ik ben afgekickt van alcohol'

Het was een opvallend emotionele boodschap die Ben Aflleck op zijn Facebookpagina deelde. Hij maakte wereldkundig dat hij is afgekickt van zijn alcoholverslaving en bedankte zijn familie, vrienden en ex-vrouw Jennifer Garner voor de steun.

Oscarwinnaar, regisseur en acteur Ben Affleck kampt al langer met een alcoholverslaving, die hij de ene keer beter onder controle heeft dan de andere keer. In een naar Hollywoodnormen ongewone boodschap op Facebook laat hij weten dat hij zonet nog eens is afgekickt en opvallend daarbij is dat hij zijn familie bedankt voor alle steun, en in het bijzonder Jennifer Garner.

'Ik heb de behandeling voor mijn alcoholverslaving afgerond, iets waar ik in het verleden mee heb geworsteld en dat ik ook in de toekomst het hoofd zal moeten bieden. Ik wil mijn leven ten volle leven en de beste vader zijn die ik kan zijn. Ik wil dat mijn kinderen weten dat je je niet hoeft te schamen om hulp te zoeken als je dat nodig hebt en dat je een bron van kracht moet zijn voor wie hulp nodig heeft, maar bang is om de eerste stap te zetten. Ik mag van geluk spreken dat ik op de liefde kan rekenen van mijn familie en vrienden, inclusief mijn co-ouder Jen, die me altijd heeft gesteund en voor de kinderen heeft gezorgd. Dit was de eerste van vele stappen die ik moet zetten om tot een positief herstel te komen.'

Opvallend: Affleck noemt Garner 'zijn co-ouder', het is niet duidelijk of de twee gescheiden zijn of niet. In 2015 maakte het koppel bekend dat het na tien jaar zou scheiden, maar officieel zijn ze nog steeds getrouwd. De twee hebben samen drie kinderen, Violet (11), Seraphina (8) en Samuel (5), en wonen ook nog steeds in hetzelfde huis.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden