Foto: Koen Bauters

Deze nieuwe namen komen naar Werchter Boutique

Werchter Boutique, het ééndagspopfestival dat plaatsvindt op dezelfde wei als Rock Werchter, heeft nieuwe namen aan zijn affiche toegevoegd. Opvallend is dat headliner Robbie Williams straks het gezelschap krijgt van een hele reeks Nederlandstalige artiesten.

De Vlaamse zanger en presentator Niels Destadsbader, onlangs nog bekroond met een MIA voor ‘Vlaams Populair’, opent de weide rond het middaguur. Na hem treedt het synthpop-duo Erasure op. Zij toeren komende zomer door Europa met Robbie Williams, die Werchter Boutique zal afsluiten. De laatste keer dat Williams in België was, was twee jaar geleden als headliner van TW Classic.

Deze nieuwe namen komen naar Werchter Boutique
Stan Van Samang. Foto: Photo News

Na Destadsbader en Erasure is het de beurt aan Stan Van Samang, uit het naburige Wijgmaal. De Nederlandse zanger Marco Borsato volgt hem op, waarna de Schotse singer-songwriter en Brit Award-winnaar Emeli Sandé haar zangkunsten op het podium in Werchter mag vertonen. Zij effent het pad voor Robbie Williams.

Werchter Boutique is een ééndagsfestival waar alles draait rond één absolute topnaam. In het verleden waren onder meer Madonna, Prince, Metallica en Muse al van de partij. Vorig jaar was Rihanna aangekondigd op 21 juli, maar dat concert werd afgelast omdat de politie die dag maximaal moest worden ingezet voor de nationale feestdag in Brussel. Rihanna trad vervolgens op 18 augustus op tijdens Pukkelpop.

Tickets kosten 86 kosten in voorverkoop. Een ticket voor een plaats dichter bij het podium kost 146 euro.

Bron: BELGA