Foto: BELGA

Tweehonderd tijdelijke aanwervingen bij Volvo Trucks Oostakker

Bij Volvo Trucks in Oostakker worden 200 tijdelijke medewerkers aangeworven omdat de productie van zware vrachtwagens vanaf april tijdelijk wordt opgetrokken van 186 naar 210 per dag. Dat meldt het bedrijf.

“De transportmarkt in Europa blijft het goed doen, waardoor transporteurs hun vloot vernieuwen of uitbreiden om te kunnen tegemoetkomen aan de hogere vraag naar goederen en producten', zegt Kamel Sid, algemeen directeur van de Gentse Volvo-vrachtwagenfabriek. 'We verwachten dat de vraag naar vrachtwagens in Europa dit jaar op ongeveer hetzelfde niveau blijft als in 2016. Toen hebben we in Gent de tijdelijke meervraag ook opgevangen door onder meer een volumestijging. Als grootste productie-eenheid van Volvo Trucks in Europa is het onze taak om de trucks te bouwen die onze klanten vragen.'

Om de hogere volumes te kunnen bouwen, worden 200 tijdelijke medewerkers aangetrokken als productiemedewerker of als materiaalbehandelaar in de verschillende afdelingen van het bedrijf. Solliciteren kan door een sms te sturen naar 3370 of via www.mijnvolvojob.be.

Bij Volvo Trucks in Oostakker rollen dagelijks 186 zware vrachtwagens van de band. Als de productie in april, en voorlopig tot in het najaar, opgetrokken wordt naar 210 zware vrachtwagens per dag, dan leunt de fabriek opnieuw tegen haar theoretische maximumcapaciteit aan.

Bij Volvo Trucks in Oostakker rolden vorig jaar 44.758 zware vrachtwagens van de band, een record sinds de opstart van de fabriek in 1975.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden