Foto: VRT Jokko

Niet alleen Jana is vertrokken uit Thuis

Joy Anna Thielemans kan het hoofdstuk Thuis nu ook echt afsluiten, nadat vrijdagavond de laatste scène met haar personage Jana werd uitgezonden. Maar dat was niet het enige personage voor wie vrijdag het doek viel.

Een spetterende exit was het niet meteen voor Jana Blomaert, het personage dat vijf jaar lang werd gespeeld door Thielemans. Geen moord, geen zelfdoding, zelfs geen banaal verkeersongeluk. Jana was al even van plan om haar moeder te gaan bezoeken in de Verenigde Staten, voor enkele weken, maar nu heeft ze besloten ‘langer te blijven’. Dat ze nooit meer terugkomt, heeft ze niet gezegd.

Nochtans heeft ze het verkorven bij haar beste vriendin Olivia, die haar verantwoordelijk houdt voor de zelfmoordpoging van haar vriendje, Arne. Haar eigen lief, Bob, was Jana ook al een tijdje kwijt. Wat houdt een mens dan nog Thuis? Bob merkte het vrijdagavond meteen, toen hij afscheid kwam nemen net voor ­Jana vertrok: ze had wel erg veel koffers gepakt voor twee weken VS.

Veel uitleg wenste het arme kind niet te geven, alleen dus dat ze ‘langer zou blijven’. Waarna ze met een treurige blik weg stapte en de deur van de set in de Manhattan in Leuven achter zich dichttrok.Jana zei dus niet dat ze nooit meer terug zou keren, Joy Anna Thielemans  zei dat wel, vrijdagochtend op MNM. Op de vraag of ze ooit opnieuw zou opduiken in Thuis, was het antwoord resoluut: ‘Dat is niet het plan.’

Maar er is dus wel een plan? Jazeker. Thielemans verblijft momenteel in Amsterdam, op een woonboot van vrienden die op reis zijn. Ze blijft er enkele maanden, want ze werkt er ook aan een tv-project. Daarover kan ze jammer genoeg nog niets vertellen.

In dezelfde aflevering werd ook afscheid genomen van nóg een personage, al gebeurde dat niet op het scherm zelf. Jenny Verbeeck, een rol die sinds het begin van de serie wordt ingevuld door Janine Bischops, is overleden nog voor ze kon terugkeren van haar tijdelijk verblijf in Marokko, zo kreeg haar vriend Leo Vertongen te horen. Het vertrek van Bischops was voor de zomer aangekondigd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden