Foto: BVM

Luierbedrijf Drylock doet Amerikaanse overname

Het Belgische luierbedrijf Drylock, van ondernemer Bart Van Malderen, neemt Presto Absorbent over, zo bevestigt het Amerikaanse National Presto Industries Inc. op zijn website. Presto Absorbent maakt incontinentieluiers. Drylock betaalt 71 miljoen dollar (zo’n 68 miljoen euro) voor de overname.

Drylock gaat de fabriek in Eau Claire (Wisconsin) uitbaten. Alle huidige werknemers blijven er aan de slag. Van Malderen is ook van plan om van die locatie zijn Amerikaanse hoofdkwartier te maken.

Drylock produceert in Tsjechië en Rusland baby- en incontentieproducten en nam anderhalf jaar geleden ook een Italiaanse producent van maandverband over. Van Malderen beconcurreert zo zijn vroegere bedrijf: het beursgenoteerde Ontex. Drylock is nu goed voor een omzet van zo’n 300 miljoen euro.

‘Met trots kondigen we de overname aan van Presto Absorbent Products, Inc. (PAPI). Het brengt Drylock belangrijke synergieën, zoals de aanwezigheid in de Verenigde Staten, verdere uitbreiding van het product portfolio, toegang tot een zeer aantrekkelijk klanten- en productiebasis, evenals een zeer professioneel en ervaren managementteam’, aldus Van Malderen.

In een interview op de website van De Tijd zegt Van Malderen dat hij streeft naar 500 miljoen euro omzet over een jaar of vijf, ook via overnames.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden