Foto: Facebook Kerim A.

Jonge Belg omgekomen bij aanslag in Istanbul: 'De verslagenheid is enorm'

Één van de slachtoffers van de aanslag op de club het Turkse Istanbul is de 23-jarige Kerim A. uit Houthalen-Oost. De jonge Belg van Turkse origine was naar Istanbul getrokken om er samen met vrienden nieuwjaar te vieren. ‘We weten nog niet precies wat er gebeurd is,’ aldus burgemeester Alain Yzermans. Ook over de identiteit van de veertien andere buitenlanders raakt ondertussen meer bekend.

‘Uiteraard is de verslagenheid enorm groot', verklaarde burgemeester Yzermans, die deze namiddag persoonlijk de familie ging steunen. 'Bij de familie maar ook bij de vele andere mensen in onze gemeenten die Kerim goed kenden. Samen met zijn vader werkte hij heel hard in een restaurant.'

'Het zijn sociale en vriendelijke mensen die hier goed gekend zijn', vertelde Yzermans nog. 'Daarom komt het nieuws heel hard aan en is het allemaal nog moeilijk te vatten. We kunnen alleen maar ons diepe medeleven betuigen en laten merken dat we naast hun staan in deze erg moeilijke momenten.’

Bij de aanval op nachtclub Reina in de Turkse stad gisteravond zijn minstens 39 mensen gedood, waaronder vijftien buitenlanders. Naast de Belg kwamen ook zeker twee Libanezen om en vijf onderdanen van Saudi-Arabië. Er zouden zich ook vijf Saudi's onder de gewonden bevinden. Drie doden en vier gewonden kwamen uit Jordanië.

Verder stierven een Tunesische zakenman en zijn Frans-Tunesische echtgenote bij de aanslag. Volgens de Israëlische media kwam ook een jonge landgenote om het leven. Ook mensen uit Marokko en Libië behoren tot de doden, meldde de Turkse minister van Gezin Fatma Betül Sayan Kaya. 

De politie is nog steeds op zoek naar de dader.

De podcasts van De Standaard