Foto: rr
Amri kondigde aanslagen aan in videoboodschap

'Dood die varkens'

Er is een filmpje opgedoken waarin Anis Amri aanslagen van Islamitische Staat (IS) aankondigt in Europa. De terreurorganisatie, die de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn eerder al opeiste, bevestigde ondertussen ook Amri’s dood.

'Dit is mijn boodschap aan de kruisvaarders die elke dag moslims bombarderen', vertelt Anis Amri (24) in de videoboodschap. 'Hun bloed zal niet voor niets gevloeid hebben. Wij zijn een staat die achter hen staat en we zullen hen wreken.'

'Ik doe een oproep aan al mijn moslimbroerders', aldus Amri nog, 'Zij die in Europa leven: dood die varkens van een kruisvaarders, elk naar eigen vermogen.'

IS bevestigt dood 

Ondertussen heeft Amaq, het ‘nieuwsagentschap’ van de terreurorganisatie, de dood van Amri bevestigd. Amri trok in Sesto San Giovanni, een voorstad van Milaan, zijn wapen bij een routinecontrole een schoot een agent neer. Daarna werd hij zelf doodgeschoten door een andere politieman.

Voor IS pleegde Amri zo een tweede aanslag: ‘De man die aanslagen in Berlijn uitvoerde, pleegde nog een aanslag op de Italiaanse politie in Milaan en werd gedood bij een schietpartij’, klinkt het.

Dinsdag had IS de aanslag in Berlijn, waarbij 12 doden vielen en tientallen gewonden, al opgeëist via Amaq.

Bron: Reuters, eigen berichtgeving
In het nieuws