Amy Schumer speelt Barbie in film

Typecasting is het niet meteen. Amy Schumer, de rondborstige stand-upcomedian die bekendstaat voor haar ongezouten uitspraken over seks en politiek, gaat de hoofdrol vertolken in de allereerste Barbiefilm.

De film, die pas in 2018 in de zalen te zien zal zijn, wordt een mengeling van animatie en echt acteerwerk. De regisseur is nog niet bekend.

De plannen voor de film gaan al een tijdje mee. Barbieproducent Mattel verkocht de filmrechten twee jaar geleden aan Sony.

Sindsdien hebben al drie scenaristen aan de tekst gewerkt, onder meer om er een ‘hedendaagse toon’ aan te geven. Schumer en haar zus Kim Caramele gaan nog delen herschrijven voor de productie begint.

Volgens de Hollywoodsite Deadline wordt Barbie in de film uit Barbieland gezet wegens baldadig gedrag. Ze gaat op avontuur in de echte wereld en ontdekt zo geleidelijk aan dat ‘perfectie van binnenuit komt, niet van buitenaf’.

De sleutel voor het geluk is geloof in jezelf, ‘vrij van de verplichting om een of andere onbereikbare standaard na te streven.’ Aan het eind van de film zou Barbie dan naar Barbieland terugkeren om die boodschap aan de andere poppen over te brengen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen