Foto: Jobat.be

Van de schoolbanken naar de directeursstoel: hoe bedrijven zelf jonge managers opleiden

In meer en meer grote bedrijven worden de managersfuncties ingevuld door voormalige ‘management trainees’: schoolverlaters die binnen de onderneming een intern opleidingstraject volgen en klaargestoomd worden voor de job. Wij gingen kijken hoe AB InBev in Leuven dit aanpakt.

“Bij AB InBev bestaat het GMT-programma (General Management Trainees) al zowat tien jaar”, zegt coördinator Alex Van Wonterghem, zelf een ex-GMT’er. “We plukken de kandidaten recht van de universiteitsbanken of business school en dompelen ze tien maanden onder in de wereld van het bierbrouwen. Dat begint in Saint-Louis in de Verenigde Staten waar ze ook CEO Carlos Brito ontmoeten en dan gaat het van departement naar departement, waar ze projecten, trainingen en leertrajecten volgen.”

Meer dan kijken en zwijgen
Van de duizenden aanvragen die de brouwer elk jaar binnenkrijgt, worden er maar zo’n 120 uitverkoren, zegt Van Wonterghem. De plaatsjes zijn dus gegeerd én dun gezaaid. “De kandidaten moeten een vrij strenge selectieprocedure ondergaan in verschillende stappen. Dit zijn de toekomstige leiders van het bedrijf, we zoeken dus echt mensen die bereid zijn een snelle carrière op te bouwen. Waar we op letten? Drive, persoonlijkheid en passie, meer dan het diploma. Een Excel-sheet analyseren kan iedereen, de mensen die de extra mile willen gaan: die moeten we hebben.”

Een van die mensen is Norah Benmeridja. Zij begon tweeëneenhalve maand geleden als GMT’er. “Ik ben bio-ingenieur en ik heb nog een bijkomende managementsopleiding in Barcelona gedaan”, vertelt ze. “Dit is een unieke kans om snel in een bedrijf door te groeien. Bij een brouwer kan ik mijn kennis als bio-ingenieur natuurlijk ook goed inzetten. Er komt heel veel innovatie bij kijken, milieutechnieken ook. Dat zijn zaken die mij interesseren. Het bedrijf voorziet ook heel veel middelen voor ons. Het is meer dan kijken en zwijgen. Je wordt echt gestimuleerd om eigen projecten op te zetten. Het zijn lange dagen en soms is het hard werken, maar het is echt geweldig leuk.”

>

 

>

Bron: Jobat.be

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen