Radiohead komt naar Rock Werchter 2017

De eerste grote naam voor Rock Werchter 2017 is bekendgemaakt: Radiohead staat op vrijdag 30 juni op het hoofdpodium.

De laatste doortocht van de Britse band in Werchter dateert al van 2008. De ticketverkoop voor de editie 2017 start op zaterdag 19 november om 10 uur 's morgens.

De verwachtingen waren hooggespannen, nadat vanmorgen het Nederlandse festival Best Kept Secret al de komst van de Britten op 18 juni aankondigde. Radiohead staat op 2 juli ook op het Main Square Festival in het Franse Arras, het zusterfestival van Werchter.

'A moon shaped pool'

Vorige zomer hielden de Britten ook een korte Europese tournee langs onder meer Primavera Sound in Barcelona en Open Air St. Gallen in Zwitersland. Dat laatste festival viel toen ook in hetzelfde weekend als Rock Werchter, maar de hoge verwachtingen onder de Belgische fans werden toen niet ingelost.

Het laatste album van Radiohead, 'A moon shaped pool', kwam uit op 8 mei 2016. Twee weken later woonde onze recensente in Amsterdam het eerste optreden bij van de nieuwe wereldtournee. En ze zag dat het goed was.

‘Gedroomde headliner’

Bij Best Kept Secrept toonden ze zich vanmorgen erg blij tevreden met hun afsluiter dit jaar. ‘Elk jaar vragen we ons publiek in een enquête om hun wensenlijstjes voor volgend jaar in te dienen, en sinds onze eerste editie in 2013 staat Radiohead steevast met stip bovenaan’, aldus festivaldirecteur Robert Swarts. ‘We zijn dan ook ontzettend trots en dankbaar dat we deze publiekswens kunnen laten uitkomen. Een mooiere bekroning op vijf jaar Best Kept Secret kunnen we ons niet wensen.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden