Foto: © FACEBOOK/ FAUSTO DI NELLA

Gratis wijn nippen aan deze fontein in Italië

In het Italiaanse stadje Caldari di Ortona vloeit de wijn sinds kort rijkelijker dan ooit tevoren. Langs één van de populairste pelgrimsroutes uit de streek is namelijk een wijnfontein geïnstalleerd, waaruit de klok rond rode wijn stroomt. En het beste nieuws: je dorst lessen aan de fontein is helemaal gratis.

Elk jaar reizen duizenden pelgrims en toeristen de pelgrimsroute Cammino di San Tommaso tussen Rome en Ortona af. In Caldari di Ortona lassen velen een rustpauze in om de kerk van het stadje te bezoeken, waar naar verluidt de restanten van Thomas, één van de apostelen van Jezus, bewaard worden. Maar het stadje heeft er nu nog een tweede toeristische trekpleister bij.

Uit de wijnfontein die vlak langs de pelgrimsroute is geïnstalleerd, stroomt immers de hele dag door rode, lokale wijn waar elke bezoeker gratis gebruik van mag maken. De wijnfontein is een gezamenlijk initiatief van wijngaard Dora Sarchese en een lokale organisatie die instaat voor het onderhoud en de promotie van de pelgrimsroute. Zij lieten zich inspireren door een gelijkaardige wijnfontein, die enkele jaren geleden langs een Spaanse pelgrimsroute, de Camino de Santiago, geplaatst werd.

Bron: The local

De podcasts van De Standaard