Foto: Yazzy Photography

‘Babyrestaurant’ opent in Gent

‘Voor mij een spaghetti en een glas rosé. Voor de baby een groentepapje met venkel en courgette.’ In Gent kan het binnenkort. Stefanie Canu (39) opent er een ‘babyrestaurant’, met papjes en pintjes.

Gentse – en andere – baby’s, en hun prille ouders moeten nog tot 26 oktober wachten om een tafeltje te reserveren bij Amélie+Moi. Maar dan, bij het begin van de herfstvakantie, gaat het eerste babyrestaurant open. ‘Mijn dochtertje Amélie is nu drie’, zegt zaakvoerster Stefanie Canu. ‘Toen ik zwanger was en toen ik pas bevallen was van haar, vond ik niet echt cafés of restaurants waar we samen terechtkonden. Ik had toen een enorme behoefte aan zo’n zaak.’

Knusse plek

Het was misschien een van de redenen waarom Stefanie in een postnatale depressie terechtkwam. Maar frustratie werd inspiratie. Stefanie stopt met haar job als psychologe en kiest volop voor het avontuur.

‘Het doel is om een toegankelijke en knusse plek te creëren en ontspanning te bieden aan zowel ouder als kind. Terwijl de kinderen spelen kunnen ouders elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen in een veilige en gezellige omgeving. Geef toe, soms hebben we gewoon nood aan een babbel met iemand die ook volop in de luierperiode zit en veel te korte nachten heeft.’

In het teken van de ukken

In de zaak zal ’s morgens een ontbijt aangeboden worden en ’s middags een lunch. Niet enkel voor de mama’s, de papa’s en de grootouders. Ook de baby’s en de peuters komen bij ons op restaurant. ‘Er zijn te weinig plaatsen waar je als ouder in alle comfort, op een leuke en gezellige manier kan vertoeven met je kind’, klinkt het.

Alles in de zaak staat in het teken van de ukken. Er is een indoorparking voor de kinderwagens, en de mama’s kunnen voor én na de maaltijd shoppen. Stefanie gaat behalve koken ook kinderkleding en speelgoed verkopen. ‘Allemaal duurzaam.’ In de zaak zullen ook workshops gegeven worden. De eerste weken gaan die onder meer over voeding tijdens de zwangerschap en over EHBO voor en bij kinderen.

‘Babyrestaurant’ opent in Gent
Foto: Yazzy Photography
‘Babyrestaurant’ opent in Gent
Foto: Yazzy Photography
‘Babyrestaurant’ opent in Gent
Foto: Yazzy Photography
‘Babyrestaurant’ opent in Gent
Foto: Yazzy Photography

De podcasts van De Standaard