Foto: BELGA

Joy Anna Thielemans verlaat ‘Thuis’

In de loop van het nieuwe Thuis-seizoen, dat gisteren van start ging, verdwijnt Joy Anna Thielemans (24) uit de reeks. Meer dan vier jaar lang kroop Thielemans in de huid van het populaire personage Jana Blomaert, dat vooral bij jonge ­kijkers scoorde.

Op 15 februari 2012 maakte Joy Anna Thielemans haar intrede in Thuis. Ze vertolkt het personage van Jana Blomaert, een jonge tiener op zoek naar zichzelf en haar roots. Al snel kregen Joy en haar personage Jana veel sympathie. Zeker bij jonge kijkers was Joy Anna populair, mee dankzij haar intensief gebruik van sociale media.

Brief

De actrice maakte het nieuws zelf bekend en neemt in een emotionele brief afscheid van haar fans. ‘Tien maanden geleden nam ik een beslissing’, klinkt het. ‘Eén die eerst nog even ‘binnenshuis’ moest blijven. Begrijpelijk, maar o zo moeilijk. En nu brengt die beslissing en het feit dat ik het jullie eindelijk kan vertellen me meer rust dan ooit. In de loop van dit 22ste Thuis-seizoen, verdwijnt mijn personage Jana Blomaert uit de reeks. Na vijf fantastische jaren.’

Wanneer en hoe Jana Blomaert uit de soap verdwijnt, willen de makers nog geheimhouden. Thielemans nam de beslissing zelf, tien maanden geleden. Ze wil meer tijd voor zichzelf.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden