Foto: REUTERS

Proximus-abonnees kunnen weer Pokémon GO spelen

Niantic, de beheerder van het spel Pokémon GO, heeft zaterdagmorgen de connecties tot Pokémon GO die hij had geblokkeerd voor Proximus-spelers opnieuw opengesteld. Proximus-klanten met een abonnement kunnen opnieuw zonder enig probleem gratis Pokémon GO spelen via het Proximus-netwerk, zo meldt het telecombedrijf.

Om wereldwijd alle spelers te beschermen is er volgens Proximus vrijdagmorgen bij Niantic een beveiligingsmechanisme in werking getreden en werd de verbinding met het Proximus-netwerk deels verbroken. ‘Dit kwam door misbruik met vele simultane data verbindingen, door een speler met een anonieme prepaid kaart’, klinkt het in een persbericht.

Proximus zal zijn promotie (tot 31 oktober) voor gratis dataverbruik blijven aanbieden aan zijn klanten met een abonnement. Maar om overlast van het platform van Niantic in de toekomst te vermijden door onrechtmatig gebruik van het spel via anonieme prepaid kaarten, heeft Proximus beslist om het gratis aanbod vanaf zaterdag niet verder aan te bieden aan prepaid klanten. Deze klanten worden via sms verwittigd.

Bron: BELGA
In het nieuws
Niet te missen