Foto: Joris Herregods

Twintigtal lopers moet wachten bij finish Dodentocht

Bij het openen van de aankomstzone van de 47ste Dodentocht stond zaterdagochtend om 7 uur al een twintigtal lopers klaar om de eindmeet in Bornem te overschrijden. Om er geen wedstrijd van te maken en gezondheidsrisico’s te vermijden, mochten ze niet vroeger arriveren.

In de loop van de nacht hebben volgens de organisatie zowat 1.100 deelnemers opgegeven, min of meer het verwachte aantal.

‘We hebben een rustige nacht gehad met ideaal wandelweer en geen grote incidenten’, zegt woordvoerder Thomas D’hondt. ‘Eigenlijk is het voorlopig in zekere zin dus een saaie editie, maar zo hebben we het graag.’ De deelnemers hebben nu nog tot 21 uur de tijd om aan te komen, al is de organisatie indien nodig wat flexibel voor wie iets achter zit op schema maar de eindmeet toch nog lijkt te halen.

Het nieuwe deelnemersrecord staat intussen officieel op 12.608. ‘Er zijn op het allerlaatste moment nog een paar deelnemers opgedaagd na het communiceren van de cijfers en die hebben we nog laten starten’, zegt D’hondt. ‘Het breken van het vorig jaar gevestigde record met nog eens 600 extra deelnemers is natuurlijk fantastisch.’

Onder een aantal deelnemers en toeschouwers was er in de loop van de nacht even ongerustheid toen ze de sirenes van hulpdiensten in de buurt hoorden, maar dat bleek volgens de organisatie slechts te gaan om een autobrand in Bornem die niets te maken had met de Dodentocht.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden