Klachten tegen kleuterjuf Diegem geklasseerd

De klachten tegen een kleuterjuf van basisschool De Fonkel in Diegem zijn zonder gevolg geklasseerd bij gebrek aan een strafbaar misdrijf. Dat heeft het parket van Halle-Vilvoorde beslist. Er waren klachten ingediend tegen de juf wegens grensoverschrijdend gedrag bij kleuters.

Het schepencollege van Machelen schorste in februari de kleuterjuf omdat er klachten tegen haar werden ingediend wegens grensoverschrijdend gedrag bij kleuters. De betrokken juf ontkende alle schuld, maar aanvaardde wegens de precaire situatie toch de preventieve schorsing.

Vier klachten

Midden vorig jaar dienden twee ouders een klacht in tegen de kleuterjuf wegens handtastelijkheden bij het verversen van luiers. Er zou volgens bepaalde media in de klachten ook sprake geweest zijn van het nemen van naaktfoto’s. Het parket van Halle-Vilvoorde seponeerde de klachten, maar begin 2016 werden twee nieuwe klachten ingediend tegen de juf.

Het parket laat nu weten dat na een zeer grondig onderzoek ook deze twee nieuwe klachten zonder gevolg geklasseerd worden bij gebreke aan een strafbaar misdrijf.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden