VIDEO. Nieuwe, schokkende beelden van aanslag in Istanbul

Op de beelden is te zien hoe een agent in burger een verdachte man opmerkt aan de liften. Zodra hij de man vraagt waarom hij een regenjas draagt in de zomer, wordt de agent neergeschoten.

Veiligheidsagenten kregen de terroristen dinsdagavond in de gaten in de luchthaven Atatürk in Istanbul. Omdat ze verdacht warm gekleed waren, besloten de agenten om hen te controleren. Zo moesten de terroristen vroeger in actie komen dan ze gewild hadden.

De Turkse overheid heeft nieuwe beelden vrijgegeven waarop te zien is hoe de drie terroristen samen lachend aan de luchthaven aankomen. Daarna verspreiden ze zich, en krijgen twee veiligheidsagenten een van hen in de gaten.

De Turkse krant Hurriyet kon de conversatie nalezen die de agenten via berichten uitwisselden. ‘Hij loopt in dit weer rond met een regenjas. Makker, het ziet er een dief uit, zullen we hem volgen?’ Zijn collega moedigt hem aan om dat te doen, terwijl hij versterking oproept. Wat er daarna gebeurt zien we op veiligheidsbeelden die de overheid vrijgaf.

WAARSCHUWING: schokkende beelden

De podcasts van De Standaard