Foto: Belga

Isabel Albers wordt zakelijk-journalistiek directeur Het Laatste Nieuws, De Morgen en Humo

Uitgever de Persgroep Publishing benoemt Isabel Albers (44) tot overkoepelend zakelijk-journalistiek directeur van de nieuwsmedia Het Laatste Nieuws, De Morgen, Humo en het pas gelanceerde platform Topics.

Albers krijgt als opdracht samen met de hoofdredacties te investeren in de journalistieke kwaliteit van de Persgroep-titels, de organisatie van de redacties uit te bouwen en vernieuwende concepten uit te werken. In nauwe tandem met ceo Koen Verwee moet ze de Belgische nieuwsmedia van de groep doorheen de multimediale transformatie loodsen. 
Isabel Albers maakte begin juni de stap van De Tijd naar Het Laatste Nieuws als algemeen hoofdredacteur en krijgt nu meteen meerdere titels onder haar vleugels. Dimitri Antonissen wordt hoofdredacteur van zowel Het Laatste Nieuws als HLN.be in duo met Wim Verhoeven.

Niet Oosterwaal
Vorige week stak plots het gerucht op dat Jörgen Oosterwaal, de hoofdredacteur van Humo, overkoepelend hoofdredacteur zou worden van Humo en De Morgen. Dat bericht werd binnen de persgroep met klem ontkend, al beweerden bronnen dat het toen ook al intern gecommuniceerd was  binnen de groep, maar op het allerlaatste moment weer was ingetrokken.
Albers ontkent dat er een link is tussen die geruchten en haar aanstelling. 'Ik word geen hoofdredacteur boven hoofdredacteur', zegt ze.