Foto: AP

Prada weigert aandeelhouder Peta op jaarvergadering

Dierenrechtenorganisatie Peta kocht vorige maand aandelen bij Prada met als doel de mishandeling van struisvogels door het Italiaanse modehuis aan banden te leggen, maar werd dinsdag niet toegelaten in de vergaderzaal.

Het is een strategie die al eerder werd toegepast door Peta: door een aandeel te kopen, hoopt de dierenrechtenorganisatie het bedrijf van binnenuit tot andere beslissingen te kunnen sturen. Maar dan moet je wel worden toegelaten tot de vergadering, wat dinsdag niet het geval was bij Prada, zo laten vertegenwoordigers van Peta weten.

De dierenrechtenorganisatie neemt het in deze zaak op voor jonge struisvogels, wiens pluimen levend en zonder verdoving worden geplukt om de kenmerkende ‘puntjes’ op het leder te krijgen van de accessoires van het Italiaanse modehuis. Die wrede praktijken kwamen naar buiten na een undercoverreportage van Peta.

Het protest van binnenuit mag dan wel niet gaan zoals gepland, buiten het hoofdkwartier van Prada in Milaan liet de dierenrechtenorganisatie zich niet onbetuigd. De Italiaanse activiste en mediafiguur Daniela Martani, tevens lid van de politieke partij Verdi, had zich uitgedost in een struisvogeloutfit om de aandacht te trekken van voorbijgangers.

De podcasts van De Standaard