Game of Thrones scoort opnieuw met Daenerys' stunt

Veel fans van de populaire fantasiereeks Game of Thrones waren vorig seizoen teleurgesteld toen ze ontdekten dat koningin Cersei (Lena Headey) voor de ‘Walk of Shame’ een body double had ingezet. In aflevering vier van het zesde seizoen verscheen Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) poedelnaakt voor een massa mensen. De vraag rees: gebruikte ze een body double of niet?

Spoileralert. Dit artikel bevat spoilers over het verloop van de eerste afleveringen van seizoen 6 van Game of Thrones. Als je de vierde aflevering nog niet gezien hebt, lees dan niet verder.

Daenerys Targaryen werd op het einde van het vijfde seizoen gevangengenomen door de Dothraki, het nomadische paardenvolk waar ook haar overleden echtgenoot Khal Drogo toe behoorde.

De Dothraki brachten de Khaleesi (de vrouw van een Khal of leider) naar Dosh Khaleen, een groepje met weduwes van de andere Dothraki-Khals, toen ze vernamen dat ze getrouwd was met Khal Drogo.

Dosh Khaleen

In de vierde aflevering van het zesde seizoen zou duidelijk worden wat het lot van Daenerys is. Zou ze voor de rest van haar leven bij de weduwes moeten leven? Of hebben de Dothraki-Khals nog andere plannen met haar?

Van een echte Targaryen verwachtten we echter meer. En die verwachtingen loste Daenerys moeiteloos in. Ze besliste om de centrale tempel in brand te steken en alle belangrijke Dothraki’s te doden.

Achteraf kwam ze als enige ongeschonden én naakt uit het vuur - ze noemen haar niet voor niets ‘The Unburnt’.

Game of Thrones scoort opnieuw met Daenerys' stunt
Foto: HBO

Trots

De naaktscène wekte (uiteraard) de nieuwsgierigheid van miljoenen kijkers. In het verleden schreven sommige bladen namelijk dat actrice Emilia Clarke een probleem had om naaktscènes te spelen. Gebruikte ze een body double?

Emilia Clarke was er na de aflevering echter als de kippen bij om te verkondigen dat er geen trucjes waren gebruikt voor de scène. ‘Dit ben ik, helemaal trots en sterk. Ik ben echt blij dat ik heb toegezegd voor deze scène. Het is geen body double.’

Clarke had eerder al gezegd dat een naaktscène zeker geen probleem is, als het binnen de verhaallijn van een personage past. ‘Ik wil de fans eraan herinneren dat de laatste keer dat ik uit de kleren ging al van seizoen drie dateert. We zijn nu seizoen zes.’

Fans toch teleurgesteld

Diezelfde fans waren toch enigszins teleurgesteld. Lezers van de boeken wezen er namelijk op dat Daenerys in de boeken helemaal niet immuun is voor vuur.

 

 

 

 

En hoe de Dothraki reageerden? Ze gingen allen spontaan op de knieën toen ze zagen dat iemand ongeschonden uit de vuurzee kwam gewandeld.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen