Foto: Kristof Ramon

Wielrenner Antoine Demoitié overleden na val in Gent-Wevelgem

De jonge Belgische renner Antoine Demoitié (25) is in het ziekenhuis overleden na een valpartij en aanrijding met een motor tijdens de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem. Dat melden de Franse politie van de regio Nord-Pas-de-Calais en zijn team. De Luikenaar werd overgebracht naar het ziekenhuis in Rijsel en lag er sindsdien op Intensieve Zorgen. Uit respect voor Antoine Demoitié en zijn familie werden de feestelijkheden na Gent-Wevelgem stilgelegd.

Demoitié werd na zijn val overgebracht naar de afdeling Intensieve Zorgen van het Universitair Ziekenhuis in Rijsel, waar hij overleed.

"Zeer ervaren motorrijder"

NOS-journalist Sebastiaan Timmerman deed zondagavond op de Nederlandse Radio 1 het relaas over het ongeval tijdens Gent - Wevelgem. "Dit was gewoon een heel noodlottig ongeval. Antoine Demoitié kwam ten val met enkele andere renners. Een officiële motor die er net achter reed probeerde het groepje renners nog te ontwijken, maar daar is het misgegaan. Hij is ten val gekomen met de motor op Demoitié", aldus Timmerman.

"Ik ken de motorrijder overigens, het is een zeer ervaren man. Toen hij binnenkwam in de tent waar ik zat te werken, zag je meteen dat hij zeer verward was. Hij kwam naar me toe en vroeg of ik nieuws had over de renner van Wanty-Groupe Gobert, maar ik viel uit de lucht. Dat wedstrijdfeit is namelijk nooit meegedeeld op de wedstrijdradio."

Sinds dit jaar bij Wanty

De jonge Luikenaar Antoine Demoitié kwam sinds dit jaar uit voor Wanty-Groupe Gobert, de ploeg van Hilaire Van der Schueren. Daarvoor was Demoitié actief voor de continentale ploegen Lotto-Bodysol (2011), Idemasport-Biowanze (2012) en tot 2013 bij Wallonie-Bruxelles (2013-2015).

Vorig jaar won hij in Wanzele Koerse, de eerste kermiskoers van het land, en een rit in het Circuit des Ardennes. Hij finishte tevens ook tweede in de Grote Prijs van Zottegem en de Handzame Classic.

In het nieuws
Niet te missen