Na de echte Barbie, nu ook realistische Ken

Als antwoord op het disproportionele lichaam van Barbie, maakt het Amerikaanse speelgoedbedrijfje Lammily poppen met realistische maten. Sinds kort heeft ook de gespierde Ken-pop er een broer met een doorsnee lichaam bij.

De man achter het bedrijf, Nickolay Lamm, baseerde zich voor deze pop op het lichaam van de gemiddelde 19-jarige man. De zogenaamde Boy Lammily is verkrijgbaar met een stickerboek, zodat kinderen hem een persoonlijke uitstraling naar keuze kunnen geven.

Zijn outfit is bewust heel basic gehouden: de pop draagt een denim short, eenvoudige sneakers en een geruit hemd. 'Hij mag dan wel geen grote biceps hebben, hij heeft een goed hart. Hij ziet er ook niet ui als een model, maar apprecieert mensen zoals ze echt zijn. Echt is prachtig', luidt de slogan in een reclamefilmpje.

Lammily heeft naast de ‘Barbie met realistische maten’, ook al verschillende andere concepten bedacht om geen enkel kind uit te sluiten. Zo bestaat er een boekje met stickers in de vorm van littekens, acné en striemen om dat realistische aspect te vergroten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen