Foto: BELGA

Jan Suykens nieuwe ceo Ackermans & van Haaren

Na een carrière van ruim 30 jaar, eerst als financieel directeur en vervolgens als ceo, wordt Luc Bertrand bij de holding Ackermans & van Haaren (AvH) dit jaar opgevolgd door Jan Suykens.

Bertrand, pas 65 geworden, wordt na de jaarvergadering op 23 mei voorzitter van de raad van bestuur.

Suykens werkt al meer dan 25 jaar aan de zijde van Bertrand en moet de strategie van duurzame groei voortzetten. Hij genoot een opleiding als licentiaat in de toegepaste economische wetenschappen aan de UFSIA in Antwerpen (later opgegaan in de Universiteit Antwerpen) en studeerde ook aan de Columbia University. Suykens begon zijn loopbaan bij de Generale Bank.

AvH is de holding boven onder meer baggeraar DEME en de financiële instellingen Delen Investments en Bank J. Van Breda. Die onderdelen boekten goede resultaten, luidt het in een persbericht.

‘Met vertrouwen’

DEME draaide in 2015 een nettowinst van 199,2 miljoen euro, of 18 procent meer dan in het voorgaande jaar. Een aantal grote werven in Australië, Qatar, Egypte en Rusland konden succesvol worden uitgevoerd of opgeleverd.

Voor dit jaar kijkt het bedrijf de ontwikkelingen van de groep ‘met vertrouwen’ tegemoet, al wordt wel voorbehoud ingebouwd. ‘De raad van bestuur is van mening dat de bedrijven waarin AvH participeert over het algemeen goed zijn gepositioneerd, al nopen de grote onzekerheden in de economie en op de financiële markten tot enige voorzichtigheid in de formulering van concrete winstvooruitzichten’, luidt het.

AvH stelt voor om zijn dividend naar 1,96 euro per aandeel te verhogen, tegen de 1,82 euro die vorig jaar werd uitgekeerd.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen