Amerikaanse filmproducenten vinden The Big Short beste film

The Big Short heeft zaterdag, een maand voor de uitreiking van de Oscars, de prijs voor de beste film gewonnen van de Amerikaanse filmproducenten, verenigd in het Producers Guild of America (PGA).

De film van Adam McCay (met Brad Pitt, Steve Carell, Christian Bale, Ryan Gosling), die ook genomineerd is voor de Oscar voor beste film, vertelt op tragikomische toon over de kredietcrisis van 2008 in de Verenigde Staten. Tegen alle voorspellingen in verkozen de Amerikaanse producenten de film boven de grote favoriet The Revenant van Alejandro Inarritu (met Leonardo DiCaprio), die twaalf Oscarnominaties kreeg.

Sinds 2009 heeft de winnaar van de PGA-Award steeds ook de Oscar voor beste film gewonnen. Vorige jaar bekroonde PGA Birdman van Inarritu, die daarna de Oscar voor de beste film won. The Big Short is in vijf Oscar-categorieën genomineerd, waaronder die voor beste film. 

PGA bekroonde verder ook Inside out als beste animatiefilm en Amy (over Amy Winehouse) als beste documentaire. In de categorie televisiedrama ging de prijs naar Game of Thrones.

Bron: BELGA
In het nieuws