Foto: AP

Léa Seydoux wisselt Prada in voor Louis Vuitton

Na Angelina Jolie, Michelle Williams, Jennifer Connelly en Alicia Vikander kiest het Franse modehuis Louis Vuitton met actrice Léa Seydoux opnieuw een gezicht van eigen bodem. De Bondgirl was jarenlang te zien in campagnes voor Prada en Miu Miu.

Veelzijdig, onafhankelijk en modern: dat zijn de drie trefwoorden waarom Louis Vuitton Léa Seydoux heeft uitgekozen als nieuw gezicht, zo klinkt het in een persbericht. De 30-jarige actrice zet zo haar jarenlange samenwerking met het Italiaanse modehuis Prada en zusterlabel Miu Miu stop.

‘Ik voel me bijzonder trots bij de gedachte het symbool van Franse elegantie te vertegenwoordigen, een iconisch merk waarvan de initialen bekend zijn over de hele wereld’, aldus de Bondgirl uit Spectre. 'Ik bewonder het werk van Nicolas Ghesquière, meer bepaald zijn onophoudelijke zoektocht naar innovatie en vernieuwing.’

De Française was onder andere te zien in Inglourious Basterds van Quentin Tarantino, Midnight in Paris van Woody Allen en speelde Loulou de la Falaise, de muze van Yves Saint Laurent in diens biopic.

Echt bekend werd ze door La vie d’Adèle, dat in 2013 de Gouden Palm won op het filmfestival van Cannes. Haar tegenspeelster in die film, Adèle Exarchopoulos, is al even een ambassadrice van Louis Vuitton en vaste gaste op de defilés van het Franse modehuis.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden