Foto: AFP

Dode en gewonden bij schietpartij op toeristische plek op Dagestan

Er is minstens één dode gevallen en zeker 11 mensen zijn gewond geraakt bij een schietpartij op een toeristische plek in Dagestan, de autonome republiek op de Kaukasus binnen de Russische Federatie. Dat melden de lokale autoriteiten woensdag.

De schietpartij gebeurde aan het fort van Derbent. ‘Eén persoon is gedood en 11 zijn gewond’, zei een woordvoerder van de lokale minister van Gezondheid. Vijf gewonden zijn er erg aan toe en werden overgebracht naar een lokaal ziekenhuis.

Volgens een lid van de ordetroepen vond de schietpartij in de nacht van dinsdag op woensdag plaats. De politie is een zoektocht gestart naar een of meerdere daders.

Dagestan, de grensrepubliek met Tsjetsjenië, is al langer het speelveld van islamistische opstandelingen. Dat leidt regelmatig tot gewelddadige opflakkeringen tussen de extremisten en de ordediensten.

De leider van de republiek, Ramazan Abdoulatipov, zei aan persagentschap Interfax dat het vermoedelijk om ‘criminele bendes of rebellen gaat die konden blijven bestaan en zich nu willen wreken’.

Tussen januari en november kwamen al minstens 118 mensen om het leven door dergelijke gewelddadige incidenten.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen