Foto: AFP

Fransman die baas onthoofdde pleegt zelfmoord

Yassin Salhi, de man die in juni zijn baas onthoofdde en een aanslag op een gasfabriek wou plegen, heeft zichzelf omgebracht in zijn cel

De autoriteiten melden dat de 35-jarige Yassin Salhi zichzelf gisteren met lakens heeft opgehangen aan de tralies van zijn isolatiecel. Hij stierf rond 21.15 uur. De verdachte werd niet als suïcidaal beschouwd, aldus de autoriteiten nog.

Salhi zat sinds eind juni 2015 in voorlopige hechtenis. Hij had bekend dat hij de directeur had onthoofd van het transportbedrijf waar hij zelf werkte. Dat gebeurde bij de gasfabriek in Saint-Quentin-Fallavier, waar hij ook een explosie veroorzaakte door op gasflessen in te rijden. Het hoofd van de directeur was aan een hek gehangen, naast twee vlaggen met een Arabisch geschrift op.

Het Franse parket beschouwde de man als een jihadist, maar dat heeft Salhi steeds ontkend. Zelf hield hij vol dat hij uit wrok tegenover zijn werkgever handelde.

Salhi woonde met zijn vrouw Rouquia en hun drie kinderen van zes tot negen jaar in Saint-Priest, een nette voorstad van Lyon, in een onopvallende flat. Maar de Franse veiligheidsdiensten hielden hem wel in de gaten. Van 2006 tot 2008 en van 2011 tot 2014 werd hij gevolgd omdat hij was geradicaliseerd. 

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be.

Bron: BELGA

De podcasts van De Standaard