Foto: BELGA

Licht op groen voor overname Quick door Franse franchisehouder Burger King

De mededingingsautoriteit in Frankrijk heeft ingestemd met de overname van fastfoodketen Quick door Groupe Bertrand, de Franse, familiale ondernemersgroep die meerderheidsaandeelhouder is van Burger King Frankrijk. Daarmee is de laatste hindernis voor de overname weggewerkt.

De operatie hindert de concurrentie op de Franse markt niet, zegt de mededingingsautoriteit, behalve rond Ajaccio, op het eiland Corsica. ‘Burger King zal daarom een franchisecontract in Ajaccio beëindigen’, aldus de autoriteit.

Eind september was bekendgemaakt dat het Franse investeringsfonds Qualium gesprekken had opgestart om de 509 Quick-restaurants (bijna allemaal in Frankrijk, België en Luxemburg) te verkopen aan Groupe Bertrand. ‘In Frankrijk zouden de Quick-restaurants geleidelijk overschakelen naar het merk Burger King. Het merk Quick zou behouden blijven in België, Luxemburg en buiten Europa.’

Quick werd in 1970 in België geboren en breidde nadien uit in Frankrijk. In 2007 werd het bedrijf, dat toen voor ruim de helft in handen was van de Belgische holdings NPM (Albert Frère) en Ackermans & Van Haaren, voor 730 miljoen euro verkocht aan Qualium en van de beurs gehaald.

Bron: BELGA

De podcasts van De Standaard