Foto: BELGA

Baggeraar DEME ziet omzet ruim 6 procent dalen in eerste negen maanden

Baggeraar DEME heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een omzet geboekt van ruim 1,85 miljard euro. Dat is 6,4 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar, zo meldt CFE, het moederbedrijf van DEME, vrijdag. Het orderboek van de baggeraar blijft wel boven de 3 miljard euro.

De omzetdaling wordt volgens DEME verklaard doordat het eind vorig jaar veel omzet draaide in Australië en Qatar, werken die in de eerste helft van dit jaar werden beëindigd.

Voor het derde kwartaal spreekt CFE van een ‘handhaving van het hoge activiteitsniveau van het eerste halfjaar’. Dat resulteerde in een kwartaalomzet van 633,7 miljoen euro. Bovendien werden verschillende nieuwe orders binnengehaald, waardoor het totale orderboek nog altijd meer dan 3,2 miljard euro bedraagt.

De hele groep CFE, die ook een belangrijke bouwpoot omvat, boekte in de eerste negen maanden een omzet van iets meer dan 2,5 miljard euro, 5 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

De omzet in de bouwpoot (‘contracting’) daalde tijdens de eerste negen maanden met bijna 14 procent tot 682,7 miljoen euro. Deze poot zal in de tweede jaarhelft verlieslatend blijven, klinkt het, onder meer door ‘bijkomende verliezen op een werf van burgerlijke bouwkunde in Brussel en op het Eko Tower-project in Nigeria’.

Ook de holding Ackermans & van Haaren (AvH), die een belang heeft van 60,40 procent in CFE, kwam vrijdag met een kwartaalupdate. Er zijn geen resultaten op holdingniveau, maar ‘de evoluties van de deelnemingen liggen in de lijn van de eerdere verwachtingen’, klinkt het. ‘De raad van bestuur bevestigt dat over het volledige jaar 2015 een aanzienlijk hoger resultaat zal worden gerealiseerd dan in 2014.’

AvH heeft, behalve die in CFE, ook belangen in onder meer banken (Delen Investments en Bank J.Van Breda & Co), de plantagegroep Sipef en een reeks vastgoedbedrijven.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen