Foto: ISOPIX

Sam Smith bereikt eerste plaats met nieuwe Bondlied

De 23-jarige Sam Smith is de allereerste muzikant ooit die met zijn Bondlied de eerste plaats bereikt in de Britse hitlijsten. Smith bracht deze week het nummer ‘Writing’s on the wall’ uit, dat de soundtrack van de nieuwste Bondfilm wordt.

‘We hadden je al verwacht, meneer Sam Smith’, klonk het op de Twitteraccount van de officiële Britse hitlijsten. Daar verscheen Smith vandaag op nummer één. ‘Het voelt alsof ik in een droom ben’, reageerde de Britse muzikant daarop, een jongen wie, alleen al te horen aan het nummer waarmee hij dat gedaan heeft, een beetje zin voor drama niet vreemd is.

Smith noemde het al een heuse eer dat hij het nummer mocht schrijven, ‘het is ongelooflijk dat het het eerste Bondlied is dat op nummer één staat’. Vóór ‘Writing’s on the wall’ kreeg James Bond al 23 andere themanummers mee. Zowel Adele (2012) als Duran Duran (1985) kwamen met een tweede plaats wel in de buurt van de top.

Met 70.000 verkochte singles en streams haalt Smith niet alleen gemakkelijk de top, maar duwt hij ook gemakkelijk Justin Bieber van de troon, met diens recent uitgebrachte ‘What do you mean?’.

Na het enorm succesvolle Bondnummer ‘Skyfall’ van Adele, had Sam Smith grote schoenen te vullen. Dat zei ook David Poltrock aan De Standaard . Verwachtingen die niet volledig ingelost konden worden, oordeelden verschillende media. Het nummer houdt heel sterk vast aan de klassieke stijl en kan zich daardoor weinig onderscheiden van zijn voorganger. Maar het zal ‘Writing’s on the wall’ er niet van weerhouden op nummer 1 te eindigen, voorspelden verschillende media.

De film ‘Spectre’ gaat in wereldpremière op 26 oktober van dit jaar.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden