Twaalf nieuwe titels én een andere huisstijl voor Eén

‘Bij Eén zit je goed’, dat is vanaf dit najaar de baseline voor de eerste zender van de VRT. Vanaf 31 augustus krijgt Eén een bescheiden facelift en zal het zes jaar oude logo vervangen worden door een frisse, handgeschreven variant. De zender zal dit najaar ook 12 nieuwe titels uitzenden.

Geen ‘Café Corsari’ meer dit najaar, tijdens de week sluit Lieven Van Gils de avond af. Voor ‘Van Gils & Gasten’ kwam hij over van Canvas. ‘Een programma dat meer “talk” dan “show” zal zijn’, legt de netmanager van Eén, Olivier Goris, uit.

Maandag: Joy Anna Thielemans

Ook Joy Anna Thielemans krijgt dit najaar haar eigen programma op Eén. Elke maandag presenteert ze, net na ‘Thuis’, ‘Het sterkste netwerk’. Telkens twee bekende gezichten moeten het tegen elkaar opnemen. Ze worden 78 uur lang in een container opgesloten en moeten dat dankzij hun sociaal netwerk zien te overleven.

Dinsdag: Merckx

Op dinsdag presenteert Karl Vannieuwkerke ‘Merci Merckx’, naar aanleiding van de zeventigste verjaardag van wielerlegende Eddy Merckx. Vannieuwkerke zal wereldwijd plekken en mensen opzoeken die bepalend geweest zijn voor Merckx’ carrière. Hij wandelt, fiets en reist met het openbaar vervoer. Ook toevallige ontmoetingen onderweg worden in het programma opgenomen.

Woensdag: Phara

Geen nieuwe programma’s op woensdag, al zal Phara De Aguirre wel een nieuw gezicht zijn voor ‘Koppen’. Ze verhuisde naar die redactie om het programma te presenteren en er zelf ook reportages voor te maken.

Donderdag: feit en fictie

Opmerkelijk is dat het niet onbesproken programma ‘Hallo Televisie’ dit najaar terugkomt, het programma waarin mensen gefilmd worden terwijl ze televisieprogramma’s bekijken en becommentariëren. Alle televisiekijkers van het vorig seizoen hebben al aangegeven dat ze opnieuw willen meedoen. Of er ook nieuwe figuren te zien zijn, wordt nog bekeken.

Later op de avond wordt de fictiereeks ‘Voor wat hoort wat’ uitgezonden. Die serie draait rond enkele jonge crimineeltjes die bij wijze van taakstraf in een luxueus bejaardentehuis moeten gaan werken. De reeks werd door Eén gemaakt in samenwerking met Fobic Films van Geoffrey Enthoven en Mariano Vanhoof. De regie was in handen van Christophe Van Rompaey (Aanrijding in Moscou). Voo Lize Feryn (Marie Boesmans uit ‘In Vlaamse velden) is het meteen ook haar tweede rol in een Vlaamse serie. Omdat de Rode Duivels in de eerste week van september op donderdag een wedstrijd spelen, gaan deze twee programma’s pas op 10 september van start.

Kalm weekend

Vrijdag en zaterdag neemt Eén gas terug. Op vrijdag blijven de Britse krimi’s vaste kost, maar op zaterdag worden de herhalingen van FC De Kampioenen herverpakt als ‘FC De favorieten’. Alle Kampioenen-acteurs zullen hún favoriete aflevering van al die seizoenen aan het publiek voorstellen.

Ook de zondagavond van Eén gaat pas de twee zondag van september in première vanwege het voetbal met de Rode Duivels. De quiz van Bart De Pauw, ‘Twee tot de zesde macht’, komt in het najaar nog niet terug. Tom Lenaerts neemt zijn plaats in. Aan ‘Kalmte kan u redden’ doen géén BV’s mee. De kandidaten moeten niet enkel vragen correct beantwoorden, ze worden ook beloond als ze hun hartslag onder controle kunnen houden.

Als de quiz van Lenaerts afloopt, ligt een nieuwe fictiereeks al te wachten. In ‘T.’ speelt Koen de Bouw professor T., een professor criminologie die een van zijn oud-studenten, gespeeld door Ella Leyers, bijstaat bij het oplossen van moorden.

Later in het najaar

Eén start het seizoen redelijk bescheiden, maar heeft nog heel wat in petto voor later dit najaar. Zo zal Lieven Scheire de BV-quiz ‘De Allesweter’ presenteren.

In ‘Wedding day’ trekt Lieve Blancquaert naar analogie van ‘Birth day’ de wereld rond om huwelijken in beeld te brengen.

‘Ten oorlog’ met Arnout Hauben krijgt een tweede seizoen, waarin de Tweede Wereldoorlog centraal staat.

In ‘Het huis’ laat interviewer Erik Goens (de man achter ‘Kroost’ op Vier) BV’s 24 uur in een huis logeren om hen gaandeweg te interviewen.

Tom Waes en Cath Luyten presenteren later ook nog ‘Echt niet oké’, een programma over sociaal wenselijk gedrag. De zesdelige documentaire ‘Wereldsteden’ brengt Vlamingen in beeld die in een wereldstad hun droom najagen.

Kijkers opwachten op de luchthaven

Om hun najaar te promoten trekken de schermgezichten van Eén op zondag naar de luchthaven van Zaventem om er terugkomende vakantiegangers welkom te heten.

Ontdek alles over het nieuwe najaar van Eén hier.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden