Recordaantal deelnemers Dodentocht haalt finish

De 46e editie van de Dodentocht in Bornem is om 21.30 uur geëindigd met een recordaantal finishers. Uiteindelijk haalden 7.742 lopers en stappers de eindmeet, oftewel 64 procent van de deelnemers. Dat is het op één na hoogste aantal ooit. Het Rode Kruis telde bijna 3.000 verzorgingen, waarvan de meeste - hoe kan het ook anders - blaren waren.

12.018 mensen begonnen vrijdagavond om 21.00 uur aan de Dodentocht, een route van 100 kilometer die begint en eindigt in Bornem en in minimum 10 en maximum 24 uur moet worden afgelegd. Een nieuw record.

De eerste lopers kwamen zaterdagochtend om 07.00 uur al aan. Vroeger mochten ze de finish niet over, de organisatie legt naast een maximumtijd bewust ook een minimumtijd op, om zo te voorkomen dat deelnemers zichzelf zouden forceren. 

Uiteindelijk haalden 7.742 lopers en stappers de eindmeet, oftewel 64 procent van de deelnemers. Dat is het op één na hoogste aantal ooit. Ondanks het aanhoudende regenweer, waren de temperaturen in de nacht van vrijdag op zaterdag erg zacht. Dit verklaart waarom zoveel deelnemers de ochtend haalden en konden doorzetten tot aan de finish.

De organisatie haalt zo voor het vierde jaar op rij een record en spreekt van een vlekkeloze editie.

'Vrijdagnacht en zaterdagochtend was het eigenlijk ideaal wandelweer, dus wie voor de middag binnen was had een erg geslaagde editie', zegt Thomas D'hondt van de Dodentocht-organisatie. 'Zaterdagmiddag zijn er dan wel heel veel deelnemers tijdelijk gaan schuilen, bij de hulpposten of gewoon bij mensen thuis. We hebben bepaalde controleposten daarom wat langer opengehouden.

Grote incidenten onderweg waren er volgens de organisatie niet. 'Je zou dus kunnen zeggen dat het een 'saaie' editie was, maar voor de Dodentocht is dat uiteraard alleen maar positief', stelt D'hondt. 'Er waren ook heel wat meer finishers dan vorig jaar, en daar draait het uiteindelijk toch om.'

Het Rode Kruis, dat met 300 vrijwilligers aanwezig was, voerde onderweg en aan de finish zowat 2.750 verzorgingen uit. De helft daarvan waren behandelingen van blaren, een kwart betrof het masseren van stramme spieren.
 

 

Ready to give it all, except to give up! Volg alles op snapchat via 'mediaravenvzw' #nosurrender #dodentocht #doto15

Een foto die is geplaatst door Pieter De Vleeschouwer (@adochild) op

 

Efkes pauze. #doto15 nog 19!!!

Een foto die is geplaatst door Tom De Wilde (@tomtryl) op

 

Efkes pauze. #doto15 nog 19!!!

Een foto die is geplaatst door Tom De Wilde (@tomtryl) op

 

Logistiek centrum #tinadoto1062 ?? #doto15 #vlinder13

Een foto die is geplaatst door Tina Van der Auwera (@siwojo) op

 

Halfway there! #50km #doto15

Een foto die is geplaatst door Yannick Noens (@yannicknoens) op

 

Aankomst 7u31 in de tocht der tochten. ? Zelden zo blij. Dank aan alle volgers, allemaal fantastisch. #doto15 #dodentocht Ga nu even slapen ??

Een foto die is geplaatst door Pieter Van Nieuwenhuyzen (@pieterpix) op

 

Merci Jos #Dodentocht #doto15 #start #deeersten

Een foto die is geplaatst door Pieter De Wit (@pieter_de_wit) op

 

Held. #Doto15

Een foto die is geplaatst door Geoffrey De Mey (@geoffreydemey) op

 

Klaar met de dodentocht!! Binnen om 11u12, tijd: 14u07!! Nieuw recordje!! ?? #dodentocht #dodentocht2015 #running #hiking #100km

Een foto die is geplaatst door Jonathan Smet (@jonathansmet) op

 

Zo trots op mijn lieve papa!! #Dodentocht #2015 #100km #wandelen #Belgium #waarblijfthetzonnetje?

Een foto die is geplaatst door Kim (@kim_bergwerff) op

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden