Vlaamse regering verkoopt belang in Indaver

De Vlaamse regering verkoopt haar belang van 16 procent in de industriële afvalverwerker Indaver, goed voor een bedrag van 89 miljoen euro. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) bekendgemaakt.

Recent verwierf de Vlaamse ondernemer Fernand Huts van Katoen Natie een pakket van 75 procent van de aandelen van Indaver.

Door die operatie is volgens de Vlaamse regering de ‘Vlaamse verankering’ van Indaver gegarandeerd. De verkoop betekent daarom ‘geen bedreiging voor de werkgelegenheid, de dienstverlening, de veiligheid of het innovatiebeleid ontstaat’.

Minister Schauvliege: ‘Het Vlaams gewest zal, via de Vlaamse Milieuholding, in de toekomst geen belangrijke beslissingen meer kunnen afdwingen of afhouden. En dus heeft het aanhouden van de aandelen geen strategische meerwaarde. Er zijn geen aanwijzingen dat door deze verkoop het landschap van de afvalverwerking in Vlaanderen fundamenteel zou wijzigen.’

Volgens haar zal de regering bij de volgende begrotingsopmaak beslissen wat er met de opbrengst van de verkoop zal gebeuren.

Indaver heeft een omzet van 533 miljoen euro en telt zo’n 1.700 werknemers.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden