Foto: rr

De favoriete aandelen van David Ross en Gilles Constantini

David Ross en Gilles Constantini, beheerders van het fonds Echiquier Global, kiezen vooral twee groeipolen: internet en technolgie en de snel groeiende middenklasse in de opkomende landen

Alibaba

De groep Alibaba gaat een rooskleurige toekomst tegemoet. Als leader van de Chinese e-commerce met de sites Taobao en Tmall zag Alibaba het afgelopen jaar voor meer dan 300 miljard dollar goederen verhandelen op zijn platform. Dat is 80 % van de Chinese markt. Het maakt van Alibaba de grootste e-commercesite ter wereld, groter dan AMAZON, EBAY en RAKUTEN samen! Bovendien zal de groep in principe nog eens 30 % tot 40 % per jaar groeien de eerstvolgende jaren door het succes van haar mobiele aanbod. De groep heeft verder een enorm potentieel buiten China, en deze extra hefboom wordt nog niet geprijsd door de markt.

Tencent

Dit is de andere Chinese internetgigant. TENCENT is marktleider inzake sociale netwerken in China en verbindt maandelijks meer dan 600 miljoen gebruikers op zijn platformen QQ en Weixin. De groep ontwikkelde zich in eerste instantie via onlinegames en benutte dan zijn gebruikersbasis om de grootste Chinese community op het internet te creëren. In geld uitgedrukt zijn de platformen van TENCENT al groter dan die van FACEBOOK en dat terwijl de groep zijn netwerk nog maar pas heeft opengesteld voor adverteerders. Wij denken dat de groep een groeipotentieel heeft van meer dan 25 % per jaar op basis van de toename van het gebruik van de mobiele apps QQ en WeChat.

AIA

AIA is de spin-off van de Amerikaanse verzekeraar AIG voor de Aziatische regio. Met zijn hoofdzetel in Hongkong staat de groep in de regio erg sterk. AIA is marktleider of nummer twee in levensverzekeringen in de hele ASEAN-regio: hoofdzakelijk Hongkong, Singapore, Maleisië, Thailand, Indonesië. Het potentieel van levensverzekeringen in die regio’s is enorm door het zwakke sociale vangnet en een groeiende middenklasse die haar kapitaal meer en meer wil beschermen. Met een conservatief management en een sterk gekapitaliseerde groep biedt AIA een aantrekkelijke risk/reward verhouding.

Falabella

Deze van oorsprong Chileense groep bestaat al 125 jaar! Het is de grootste distributeur in Chili en langs de kust van Stille Oceaan. De belangrijkste concepten van Falabella die zijn naamsbekendheid maken in de hele regio zijn de department stores en de Sodimac bouw- en doe-het-zelfzaken. De groep heeft zich ook succesvol ontwikkeld in de markt van de kredietkaarten. Ondanks haar leeftijd groeit de groep nog altijd razendsnel: binnen dit en 3 jaar zou het aantal verkooppunten met 40 % moeten toenemen, meer bepaald op de thuismarkt. De groep heeft een goede positie om te profiteren van de consumptiegroei in de regio.

HCL Technologies (een aandeel dat opgenomen is in het fonds Echiquier Global Emergents)

HCL Technologies is een van de Big 4 van de Indiase IT-diensten. De groep is amper 15 jaar actief en heeft al een uitstekende reputatie opgebouwd in het beheer op afstand van IT-netwerken en
-infrastructuren van zijn westerse klanten. Met de opkomst van cloud computing zijn de goede werking en de optimalisering van de infrastructuren cruciale aspecten geworden waarop HCL met succes een antwoord formuleert. De groep zag haar verkoop de afgelopen jaren met meer dan 15 % per jaar stijgen, een trend die zich nog enkele jaren zou doorzetten.

De podcasts van De Standaard