Foto: BELGA
Humo blijft in Vilvoorde, andere magazines verhuizen tegen augustus naar Kobbegem

‘Personeel Sanoma heel erg ongerust’

De gevolgen van de overname van enkele bladen van Sanoma aan De Persgroep zijn voor het personeel nog niet duidelijk. Dat zorgt voor ongerustheid, zegt Geert Haverbeke van de socialistische bediendebond BBTK na afloop van een bijzondere ondernemingsraad.

In een gesprek met De Standaard zegt CEO Koern Verwee van De Persgroep dat 65 personeelsleden worden overgenomen. 'De mensen die overstappen naar ons zijn meestal journalisten, plus de betrokken marketing-mensen. We hebben maar weinig mensen overgenomen uit de ondersteunende diensten. Ons bestaand platform kan nu ingezet worden voor meer titels'  .

Het personeel werd dinsdagmorgen ingelicht over de verkoop van Humo, Story, TeVe Blad en Vitaya Magazine aan De Persgroep. ‘Het kwam als een donderslag bij heldere hemel’ zegt Haverbeke.

Het personeel is ongerust. ‘Er waren al een aantal bewegingen in gang gezet. Er werden synergieën gezocht met Nederland. Nu er minder bladen zullen zijn, zou het kunnen dat er ook minder ondersteunende diensten nodig zullen zijn.’

In de namiddag communiceerden de bonden naar het personeel. Er werd bekendgemaakt dat de redacties van Story, TeVe Blad en Vitaya Magazine al in augustus vanuit de gebouwen van De Persgroep in Kobbegem zullen moeten werken. Dat had De Persgroep-topman Christian Van Thillo op de bijzondere ondernemingsraad bekendgemaakt. Het personeel van Humo blijft voorlopig werkzaam in de kantoren in Vilvoorde.

Haverbeke is verbaasd dat het personeel zo snel moet verhuizen en dat de verhuis in de grote vakantie moet gebeuren. Hij vraagt dan ook om met de directie rond de tafel te gaan zitten.

Bron: BELGA

De podcasts van De Standaard