Foto: BELGA

Verdeler Hyundai investeert 50 miljoen in Beringen

Hyundai Mobis Europe, de Lummense verdeler van onderdelen van de Koreaanse automerken KIA en Hyundai, gaat in Beringen een gloednieuw distributiecentrum bouwen. Dit moet op korte termijn 200 jobs opleveren, grotendeels voor mensen die nu al in Lummen voor de Koreanen actief zijn, maar dat aantal zal snel toenemen.

De investeringskost om tegen medio 2016 een magazijnruimte van 78.000 vierkante meter te bouwen, bedraagt zo’n 50 miljoen euro. Vlaams minister van Werk Philippe Muyters mocht vrijdag de aankondiging doen in Hasselt.

Hyundai Mobis Europe heeft hiervoor een terrein van 12 hectare gekocht van de Stad Beringen (industriezone Ravenshout Noord). Ten laatste tegen 2020 zal het complex nog eens worden uitgebreid met 20.000 vierkante meter. Het nieuwe distributiecentrum in Beringen zal fungeren als centraal magazijn voor de andere Europese en niet-Europese verdeelcentra van Hyundai Mobis Europe, maar zal ook Hyundai en KIA-klanten in de Benelux, Frankrijk en Zwitserland rechtstreeks beleveren.

Op de persconferentie vrijdag bleek dat in extremis een hevige strijd heeft gewoed om de investering te doen in België, dan wel in Duitsland. Onze lokale instanties, waaronder de Vlaamse regering, maar ook de provinciale overheid in Limburg en werkgeversorganisatie VKW, moesten alles uit de kast halen om uiteindelijk de Koreanen te overtuigen. “Dit is een beloftevol project dat in Limburg zal zorgen voor extra tewerkstelling”, aldus minister Muyters. “Deze investering zal bovendien een positief aanzuigeffect hebben voor de regio.”

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen